Receptbeskrivning
Bananbröd
Ingredienser
för
100 g smör rumsvarmt
2.5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
5 dl banan(er) mosade (5 st mogna)
2 st ägg
2.5 dl makadamianötter
2.5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
5 dl banan(er) mosade (5 st mogna)
2 st ägg
2.5 dl makadamianötter
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en avlång 1,5 litersform.
2. Blanda socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, ägg och nötter
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt svalna i formen med en handduk över.
Recept: Sofia Eriksson
Foto: Katja Kristoferson
2. Blanda socker och smör i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mosad banan, ägg och nötter
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Täck över formen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt svalna i formen med en handduk över.
Recept: Sofia Eriksson
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 194
Inlagt 2013-08-21 17:04:16






45 min