Receptbeskrivning

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser för
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1.5 dl vitt vin
0.5 l vatten
2 grönsaks- eller lantbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
10 timjankvistar
8 vegetarisk bacon, se auberginbacon


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar. Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa. Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper. För alla Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt smöret mot olja eller mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Ersätt vispgrädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.
Parmachips: Gluten-, mjölk- och äggfri.

Visningar: 357
Inlagt 2013-09-12 15:22:36