Receptbeskrivning
Shrimp popcorn – friterade räkor
Ingredienser
för
150 g räkor, skalade
2 msk vetemjöl
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk dijonsenap
1 st ägg
salt och svartpeppar
3 dl ströbröd
rapsolja att fritera i
1 dl chilisås
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vetemjöl
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk dijonsenap
1 st ägg
salt och svartpeppar
3 dl ströbröd
rapsolja att fritera i
1 dl chilisås
1 msk vitvinsvinäger
Beskrivning
1. Tina räkorna om de är frysta, sila av dem om de ligger i lake.
2. Gör smeten: Blanda mjöl med cayennepeppar och lökpulver. Pressa över vitlöksklyftan och blanda med dijonsenap, ägg och svartpeppar. Var försiktig med salt om räkorna har legat i lake. Blir smeten för tjock, tillsätt lite vatten.
2. Häll ut ströbröd i en djup tallrik. Doppa först räkorna i smeten, sedan i ströbrödet. Upprepa en gång till så att räkorna får två lager smet och ströbröd.
3. Hetta upp oljan i en kastrull och provfritera en räka. Är temperaturen lagom hög, fritera räkorna i omgångar. Fiska upp dem med hålslev när de är riktigt gyllene och krispiga och placera dem på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
4. Blanda ihop dippen och servera räkorna direkt!
Recept: Linnéa Swärd
Foto: Emma Matsson
2. Gör smeten: Blanda mjöl med cayennepeppar och lökpulver. Pressa över vitlöksklyftan och blanda med dijonsenap, ägg och svartpeppar. Var försiktig med salt om räkorna har legat i lake. Blir smeten för tjock, tillsätt lite vatten.
2. Häll ut ströbröd i en djup tallrik. Doppa först räkorna i smeten, sedan i ströbrödet. Upprepa en gång till så att räkorna får två lager smet och ströbröd.
3. Hetta upp oljan i en kastrull och provfritera en räka. Är temperaturen lagom hög, fritera räkorna i omgångar. Fiska upp dem med hålslev när de är riktigt gyllene och krispiga och placera dem på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
4. Blanda ihop dippen och servera räkorna direkt!
Recept: Linnéa Swärd
Foto: Emma Matsson
Visningar: 538
Inlagt 2013-08-22 05:44:29






30 min