Receptbeskrivning

Stark förrätt med färska räkor och avokado

Ingredienser för
1 dl turkisk yoghurt
4 tsk cayennepeppar
6 salt och peppar
50 st räkor, skalade
4 dill


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Var noga med att veta hur man hanterar avokados; de mognar väldigt snabbt, så köp dem inte mogna ens dagen innan de ska användas. En avokado är mogen när man håller pekfingret mot den lilla knoppen (grenen) och tummen under den tjockaste delen, trycker och så ska det ge efter LITE. Om man stoppar in en avokado i kylen när den nästan är mogen avstannar mognadsprocessen lite.

Personligen tycker jag om räkor som -inte- är färdigskalade i sky. Köp frysta eller färska räkor med skal på och ta tid åt att skala dem en stund.

1. Tina räkorna genom att lägga dem (med skal på) i rumstempererat vatten. Skala dem.

2. Blanda yoghurten med kryddningen, smaka av vad du tycker är bäst, själv gillar jag det väldigt starkt.

3. Dela avokadon på mitten och ta ut kärnan, ta ut avokadon ur skalet och skiva/tärna den. Lägg skivorna i ett sjtärnmönster på ett litet uppläggningsfat.

4. Lägg en klick av såsen i mitten av "stjärnan", lägg sedan räkorna på den.

Strö dill eller valfri krydda på :)

Visningar: 645
Inlagt 2013-08-22 05:50:26