Receptbeskrivning
Ingredienser för
2 tsk knorr köttbuljong- från glasburk (alt grönsaksbuljong)
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
1 tsk rårörsocker
2 krm cayennepeppar
3 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
150 g milda mat och bakmargarin
3 msk vatten (2-3 msk)
500 g köttfärs
milda flytande margarin att steka i
5 tsk tacokrydda (se recept)
2 dl krossade tomater
1 dl majskorn
2 dl crème fraiche
3 st ägg
2 dl riven ost
1 körsbärstomater


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tacokrydda: Blanda alla kryddor och förvara i burk.

Värm ugnen till 200°C.

Lägg mjöl, salt och Milda i en matberedare tillsammans med vatten och kör till en deg. Låt gärna vila en timma i kylskåp.

Kavla degen i mjöl och kläd en pajform, 24cm i diameter. Låt gärna lite deg hänga över kanten. Nagga botten med en gaffel och grädda skalet i 8-10 minuter till fin färg.

Sänk ugnen till 175°C.

Stek köttfärs i lite margarin i en het panna. Krydda med tacokryddmixen och slå på krossade tomater. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt majs och creme fraiche. Smaka av med kryddmix eller salt och peppar.

Vispa ihop äggen och blanda ner i färsen. Fyll pajskalet med blandningen och täck med riven ost. Fördela tomater över pajen och grädda i 35-40 minuter.

Servera gärna med sallad och en guacamole.

Visningar: 548
Inlagt 2013-08-22 05:54:07