Receptbeskrivning
Kladdigaste kladdkakan
Ingredienser
för
200 g mörk choklad (70%)
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
lättvispad grädde
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
lättvispad grädde
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt, då blir kakan inte seg och kladdig. 2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet. 3. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. 4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. 5. Servera kakan ljummen med lättvispad grädde pudrad med lite kakao.
Visningar: 848
Inlagt 2013-08-22 18:39:51






0 min