Receptbeskrivning
Getosttårta med semitorkade tomater
Ingredienser
för
Paj
200 g torkade fikon 150 g valnötter
500 g chevre
2 dl creme fraiche
1 st sats semi-torkade tomater alternativt 250 g marinerade soltorkade tomater
ett par kvistar färsk timjan
Semi-torkade tomater
1 krm halverade cocktailtomater 3 st oskalade vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
1 msk honung
1 st halverad citron
1 msk flingsalt
Beskrivning
Mixa fikon och nötter i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en springform, 24 cm i diameter.
Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
Mixa getost och crème fraiche i en matberedare. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
Lossa kakan från formen och fördela torkade tomater ovanpå. Garnera med ett par kvistar färsk timjan.
Semitorkade tomater
Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citronhalvorna när tomaterna är klara. Pressa ur vitlöksklyftorna ur skalen över tomaterna och vänd runt.
Tips:Lägg de tomater som blir kvar i en burk och häll olivolja över så att det täcker tomaterna. Håller cirka 3 veckor i kylskåp.
Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
Mixa getost och crème fraiche i en matberedare. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
Lossa kakan från formen och fördela torkade tomater ovanpå. Garnera med ett par kvistar färsk timjan.
Semitorkade tomater
Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citronhalvorna när tomaterna är klara. Pressa ur vitlöksklyftorna ur skalen över tomaterna och vänd runt.
Tips:Lägg de tomater som blir kvar i en burk och häll olivolja över så att det täcker tomaterna. Håller cirka 3 veckor i kylskåp.
Visningar: 720
Inlagt 2013-08-22 18:50:49