Receptbeskrivning

yogibröd (glutenfritt)

Ingredienser för
0.5 frp jäst (á 50g)
2 tsk honung
6 dl ljummet vatten
7 dl hirs- eller boveteflingor
1.5 dl finhackade, torkade aprikoser
600 g kokt, skalad, kall sötpotatis
5 dl vatten
4 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1.5 dl sesamfrön
5 dl boveteflingor
6 dl majsmjöl
3 tsk stötta fänkålsfrön
1 msk salt
3 msk olivolja


  200 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
2 stora limpor eller 3 små

Smula jästen och rör ut med honung och vatten. Tillsätt hirs- eller boveteflingor. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur i plastad bunke.

Lägg allt i en degblandare och tillsätt övriga ingredienser (mosa sötpotatisen innan). Kör ca 10 minuter på medelhastighet. Sätt ugnen på 100°C. Fördela smeten i smorda brödformar (à 1 1/2 liter). Grädda bröden 50 minuter.

Pensla bröden med olja och strö ev över sesamfrön.
Höj därefter ugnsvärmen till 175°C och grädda ytterligare 40 minuter.

Visningar: 434
Inlagt 2013-08-22 19:13:23