Receptbeskrivning
kycklingwok med thailändsk basilika (stark)
Ingredienser
för
400 g kycklingfilé
2 msk rapsolja
0.5 dl kinesisk soja
1 st schalottenlök
1 st vitlök klyfta
1 burk bambuskott
1 st röd paprika
1 burk minimajs
1 st röd chili
buljong
fisksås några droppar
2 msk rapsolja
0.5 dl kinesisk soja
1 st schalottenlök
1 st vitlök klyfta
1 burk bambuskott
1 st röd paprika
1 burk minimajs
1 st röd chili
färsk thailändsk basilika
1 dl vatten buljong
fisksås några droppar
Beskrivning
Bryn strimlad kyckling, i oljan. Tillsätt hackad schalottenlök, vitlök och hackad thailändsk basilika och hackad chili.
Tillsätt vattnet och buljong och låt det hela puttra tills hälften av vattnet återstår. Tillsätt soja och några droppar fisksås.
Ha till sist i paprika, bambuskott och minimajs. Ät som det är eller servera med ris eller nudlar.
För mer sting kan man tillsätta någon tesked sambal oelek.
Tillsätt vattnet och buljong och låt det hela puttra tills hälften av vattnet återstår. Tillsätt soja och några droppar fisksås.
Ha till sist i paprika, bambuskott och minimajs. Ät som det är eller servera med ris eller nudlar.
För mer sting kan man tillsätta någon tesked sambal oelek.
Visningar: 443
Inlagt 2013-08-23 07:23:41