Receptbeskrivning

Bakpotatis med kryddig skinkröra

Ingredienser för
4 bakpotatisar
250 g keso
3 msk bostongurka
1 kryddkrasse
100 skinka
salt och peppar
2 avokado
2 tomat
1 matolja
0.5 msk vinäger


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller eller i en ugnssäker form. Baka potatisen i 45 – 60 minuter eller tills de är mjuka.
3. Rör ihop keso, crème fraiche, bostongurka och kryddkrasse. Skär skinkan i strimlor och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär avokadon och tomaterna i klyftor, lägg dem i en skål. Blanda en vinägrett med oljan och vinägern. Salta och peppra. Ringla över salladen.
5. Servera potatisen med skinkröran och avokadosalladen
 
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och laktosfri crème fraiche.

Visningar: 451
Inlagt 2012-02-09 19:37:10