Receptbeskrivning
Falukorvslasagne på marias vis (m.e.)
Ingredienser
för
Ingredienser:
300 g falukorv 1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 msk olja
1 frp lasagneplattor färska
1 burk krossade tomater chili
6 st champinjoner färska
1 st zucchini
1 st gul lök
2 dl ost riven
Béchamelsås (om man vill göra egen)
0.5 dl vetemjöl 8 dl mjölk
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Eller så gör man det enkelt för sig
1 frp bechamelsås Beskrivning
Kommentar:
En smakrik lasagne variant, enkel och snabb. Jag tycker om att göra den lite stark men det gör man som vill. Använd färdig béchamelsås eller ostsås (t.ex. Knorr el. Kelda), det blir lika gott.
Jag brukar göra denna med Deli Falukorv 550g + två burkar tomater och spara det som blir över av korvröran till en annan dag. Färska pasta förkortar tiden men det går lika bra med vanliga.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken.
Skölj zucchini/squashen och skär den i små tärningar.
Skiva championerna
2. Fräs lök och zucchini i olja/smör i en stekpanna
3. Skär falukorven i små tärningar och låt dem fräsa med.
I med championerna.
4. Häll över de krossade tomaterna (jag brukar ta de med chili ifrån Konsum). Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar.
Låt röran puttra ca 5 min.
TIPS: jag brukar använda färdig (Knorr) bechamel eller ostsås (Kelda), det går snabbt och smakar bra. Annars gör man så här:
5. Vispa ut vetemjölet i 1 dl mjölk i en kastrull. Tillsätt ytterligare 7 dl mjölk, smör eller magarin, salt samt vitpeppar. Koka upp och låt såsen koka ca 3 min. Vispa hela tiden så att inte såsen bränner fast i botten.
6. Häll lite sås i botten på en ungssäker, smörad form. Lägg ut lasagneplattor (beror på formens storlek, ca 3st.)
7.Häll på ca 1/3 av korvröran. Fortsätt sen att varva sås, lasagneplattor och korvröra. Det översta lagret ska vara lasagneplattor med sås på.
8. Riv osten och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 min, tills lasagneplatterna är mjuka
En smakrik lasagne variant, enkel och snabb. Jag tycker om att göra den lite stark men det gör man som vill. Använd färdig béchamelsås eller ostsås (t.ex. Knorr el. Kelda), det blir lika gott.
Jag brukar göra denna med Deli Falukorv 550g + två burkar tomater och spara det som blir över av korvröran till en annan dag. Färska pasta förkortar tiden men det går lika bra med vanliga.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken.
Skölj zucchini/squashen och skär den i små tärningar.
Skiva championerna
2. Fräs lök och zucchini i olja/smör i en stekpanna
3. Skär falukorven i små tärningar och låt dem fräsa med.
I med championerna.
4. Häll över de krossade tomaterna (jag brukar ta de med chili ifrån Konsum). Smaka av med oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar.
Låt röran puttra ca 5 min.
TIPS: jag brukar använda färdig (Knorr) bechamel eller ostsås (Kelda), det går snabbt och smakar bra. Annars gör man så här:
5. Vispa ut vetemjölet i 1 dl mjölk i en kastrull. Tillsätt ytterligare 7 dl mjölk, smör eller magarin, salt samt vitpeppar. Koka upp och låt såsen koka ca 3 min. Vispa hela tiden så att inte såsen bränner fast i botten.
6. Häll lite sås i botten på en ungssäker, smörad form. Lägg ut lasagneplattor (beror på formens storlek, ca 3st.)
7.Häll på ca 1/3 av korvröran. Fortsätt sen att varva sås, lasagneplattor och korvröra. Det översta lagret ska vara lasagneplattor med sås på.
8. Riv osten och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 min, tills lasagneplatterna är mjuka
Visningar: 701
Inlagt 2013-08-23 08:39:19