Receptbeskrivning
Gi-hamburgebröd
Ingredienser
för
Beskrivning
till 12 stycken:
5dl vatten
11dl dinkelsikt
2dl dinkel fullkorn
50g jäst
2tsk salt
1dl olivolja
1msk honung
1st. ägg till pensling
1dl sesam och psylliumfrön
Utförande:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt resterande ingredienser och arbeta till en smidig bröddeg.
Låt jäsa bröddeg i minst 30 minuter under köksduken.
Dela upp degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper.
Pensla bröden med upvispad ägg och strö på blandningen av psyllium och sesamfrön.
Baka bröd i 250 ºC i 10-12 minuter.
5dl vatten
11dl dinkelsikt
2dl dinkel fullkorn
50g jäst
2tsk salt
1dl olivolja
1msk honung
1st. ägg till pensling
1dl sesam och psylliumfrön
Utförande:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt resterande ingredienser och arbeta till en smidig bröddeg.
Låt jäsa bröddeg i minst 30 minuter under köksduken.
Dela upp degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper.
Pensla bröden med upvispad ägg och strö på blandningen av psyllium och sesamfrön.
Baka bröd i 250 ºC i 10-12 minuter.
Visningar: 339
Inlagt 2013-08-23 19:55:00






30 min