Receptbeskrivning

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Ingredienser för
skinkstek
2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter.
Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda juice och vatten.
Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
Sätt ugnen på 200˚C. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C.
Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor.
Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn. 


Visningar: 733
Inlagt 2012-02-09 19:39:24