Receptbeskrivning

Bibimbap på sushiris med zucchini

Ingredienser för
400 g sushiris (eller liknande ris)
3 msk sesamolja + mer till servering
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
200 g biff
2 msk japansk soja
150 g bladspenat
120 g böngroddar (färska ej på burk)
4 äggulor
rostade sesamfrön
2 vårlökar
koreansk chilisås till servering, ex gochuja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med att skölja riset i kallt vatten tills vattnet blir klart. Koka sedan i vatten enligt anvisning.
2. Skär alla grönsaker tunt och noga, zucchini, morot och lök.
3. Hacka vitlöken fint och strimla biffen.
4. Börja med att steka moroten i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt och stek tills den fått lite färg. Lägg sedan upp i en separat skål.
5. Fortsätt att steka zucchini i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt och stek tills den fått lite färg. Lägg sedan upp i en separat skål.
6. Sedan ska spenaten stekas i en fjärdedel av vitlöken och sesamolja. Stek hastigt på hög värme med lite salt. Lägg sedan upp i en separat skål.
7. Avsluta med ska steka biffen i en fjärdedel av vitlöken, sesamolja och lite soya. Stek hastigt på hög värme med lite salt. Lägg sedan upp i en separat skål.
8. Lägg upp portioner av maten, en klick med ris sedan små högar av de steka tillbehören runt om. Avsluta med en äggula på toppen, lite stimlad vårlök samt böngroddar. 
9. Servera tillsammandin bibimbap med starkt chilisås och rostade sesamfrön. Smaklig måltid!

Visningar: 675
Inlagt 2013-08-24 06:52:31