Receptbeskrivning

Stekt ris med tonfisk, grönsaker och ägg

Ingredienser för
3 dl basmatiris
1 vitkål
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 tsk sambal oelek
2 tonfisk
4 ägg
koriander
sweet chilisås


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär vitkål i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Dela, kärna ur och hacka paprika. Fräs lök och kål ca 3 minuter i en stor stekpanna i olja. Tillsätt paprika och fräs ytterligare 4 minuter. Krydda med sambal oelek och salt.
Häll av tonfisk, tillsätt dem och det kokta riset. Vispa upp ägg och tillsätt i riset. Rör runt så allt blandar sig väl. Garnera med koriander och servera med sweet chilisås.

För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Visningar: 549
Inlagt 2012-02-09 19:41:55