Receptbeskrivning
Ingredienser för
1.2 kg lammgrytbitar utan ben
0.5 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl vatten
1.5 tsk salt
1 tsk vitpeppar, grovt krossad
3 st lagerblad
2 st gula lökar, hackade
2 st purjolökar, strimlade
500 g rotselleri, tärnad
4 st vitlöksklyftor, grovhackade
1 krm timjan
kokt potatis, lantbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Ansa grytbitarna om det behövs. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet någon minut på hög värme så att bitarna får lite färg runtom. Lägg över dem i en gryta pudra över vetemjöl.
Häll på vatten och blanda ner salt, peppar och lagerblad.
Låt koka under lock ca 1 tim tills köttet känns mört.
Skumma av grytan i början av koket.
2. Om du vill laga grytan färdig nästa dag, kyl då köttet i sin buljong och ställ i kylen. Det fett som kokat ur kommer då att lägga sig fast på ytan och är lätt att ta bort för den som vill.
3. Gör i ordning lök, purjo, rotselleri, vitlök och timjan och blanda ner det i grytan. Låt koka ca 30 min. Servera grytan med kokt potatis och lantbröd.

Visningar: 393
Inlagt 2013-08-25 18:59:19