Receptbeskrivning
Köttfärsbiffar med tomatbulgur och tzatziki
Ingredienser
för
4 dl grekisk yoghurt
1 st gurka
2 st vitlöksklyfta(or)
salt
1 msk olivolja extravergine
6 dl fullkornsbulgur kokt
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
1 tsk chiliflingor
3 msk tomatpuré
salt och peppar
0.5 st citron(er) saft
10 st cocktailtomater, röda
0.75 dl mandel hackad
400 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
olivolja
1 st gurka
2 st vitlöksklyfta(or)
salt
1 msk olivolja extravergine
6 dl fullkornsbulgur kokt
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
1 tsk chiliflingor
3 msk tomatpuré
salt och peppar
0.5 st citron(er) saft
10 st cocktailtomater, röda
0.75 dl mandel hackad
400 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
olivolja
Beskrivning
Tsatsiki
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och ringla över olivolja.
Bulgur
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt chili, tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulbur och tillsätt pressad citron, basilika, tomater och mandel. Du kan rosta mandeln först om du vill.
Biffar
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och vitlök till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet
Riv gurkan och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten och pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och ringla över olivolja.
Bulgur
Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan. Tillsätt chili, tomatpuré och lite salt. Blanda ner i bulbur och tillsätt pressad citron, basilika, tomater och mandel. Du kan rosta mandeln först om du vill.
Biffar
Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar och vitlök till en färs. Forma till biffar och stek i oljan i några minuter per sida.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet
Visningar: 472
Inlagt 2013-08-25 21:58:27

