Receptbeskrivning

Viltkebab

Ingredienser för
kebab
1 kg köttfärs
1 msk spiskummin malen
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st ägg
2 msk svartpeppar grovmalen
2 tsk salt
1 st lök
kebabsås
250 g turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
1 krm salt
1 tsk paprikapulver starkt
röd kebabsås
500 g krossade tomater
1 st lök finhackad
2 msk tomatpuré
1 st buljongtärning
1 dl vatten
tsk svartpeppar
1 krm socker
0.5 tsk spiskummin malen
chili finhackad
sallad och tillbehör
4 st tomater
1 st lök
isbergssallad
pepperoni
8 st potatis


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Förbered kebaben dagen innan, då går det fort att skiva upp och steka.

1) Blanda allakryddor och vitlök med ägget i en bunke

2) blanda sedan i köttfärsen. Knåda till en jämn smet.

3) Forma köttfärsen till en rulle utan hålig­heter

4) slå in i minst två lager aluminiumfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.

5) Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under, så att vätskan kan rinna ner där. Ugnsbaka i 3,5 timme på 100 grader.

6) Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halv­timme, ta sedan ut den och låt den svalna helt, förvara i kyl över natt­en.

7) Skär upp i tunna skivor med en vass kniv och stek i smör.

Vill du ha hetare kebab, krydda direkt i stekpannan. Servera med pepperoni, sallad, tomater, lök, klyftpotatis och kebabsås.

Visningar: 457
Inlagt 2013-08-25 21:59:51