Receptbeskrivning

Anders chilimarinerade räkor med fetaost

Ingredienser för
1 dl olivolja
0.5 dl chilisås
2 msk balsamvinäger
4 st finhackade vitlöksklyftor
2 hackad färsk basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
400 g räkor med skal
1 st liten gul hackad paprika
100 g tärnad fetaost
100 g skuren machésallad
1 st citron, i klyftor
1 st ciabattabröd som skivas
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Marinad: Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och hacka basilikan. Lägg det i skålen tillsätt salt och svartpeppar.
2. Räkblandning: Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar. Vänd i räkorna och paprikan i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre. Tärna fetaosten och vänd ner den i räkblandningen. Fördela på 4 assietter lägg rikligt med Machésallad bredvid och garnera med en citronklyfta.
3. Vitlöksbröd: Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i vitlökshacket och skiva brödet i 4 skivor. Stek 2 minuter på varje sida. Lägg brödet på assietten och servera genast.

Visningar: 754
Inlagt 2013-08-25 22:01:56