Receptbeskrivning

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ingredienser för
4 potatisar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Skala rotfrukter och lök. Skär potatis, rödbetor och lök i klyftor, palsternacka och morötter i halvor på längden.
Lägg alla rotsaker i en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
Sätt in pannan mitt i ugnen 25-30 minuter. Vänd rotfrukterna någon gång under tiden.
Rör ihop matyoghurt, smulad fetaost och hackad persilja. Smaksätt med peppar.
Servera rotfrukterna med yoghurtkräm, oliver och bröd.

För alla
Mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten och fetaosten mot Tofutti färskost.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Visningar: 809
Inlagt 2012-02-09 19:50:12