Receptbeskrivning
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm
Carina Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
4 potatisar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar
4 rödbetor
4 palsternackor
4 morötter
2 rödlökar
1 msk olja
2 msk honung
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl matyoghurt
50 g fetaost
1 dl bladpersilja
peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala rotfrukter och lök. Skär potatis, rödbetor och lök i klyftor, palsternacka och morötter i halvor på längden.
Lägg alla rotsaker i en långpanna. Ringla över olja och honung. Krydda med salt och peppar.
Sätt in pannan mitt i ugnen 25-30 minuter. Vänd rotfrukterna någon gång under tiden.
Rör ihop matyoghurt, smulad fetaost och hackad persilja. Smaksätt med peppar.
Servera rotfrukterna med yoghurtkräm, oliver och bröd.
För alla
Mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten och fetaosten mot Tofutti färskost.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Visningar: 1457
Inlagt 2012-02-09 18:50:12