Receptbeskrivning

Kycklingfilé med rotfrukter och yoghurt

Ingredienser för
0.5 persilja
1 vitlöksklyfta
0.5 chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 kålrot
400 g morötter
600 g potatis
1 msk olivolja
0.8 salt
500 kycklingfiléer
1 msk olja
1 honung
1 rödvinsvinäger
salt och peppar
1 dl matyoghurt


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tina frysta kycklingfiléer.
Marinad: Blanda fryst, hackad persilja, pressad vitlöksklyfta, urkärnad och finhackad chilifrukt, spiskummin, rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
Sätt ugnen på 250°C.
Rotfrukter: Skala och skär kålrot, morötter och potatis i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda rotfrukterna med olivolja. Krydda med salt. Ställ in i ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden.
Ta ut rotfrukterna och blanda försiktigt med marinaden.
Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem ca 3 minuter per sida i olivolja. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock ca 5 minuter, tills kycklingen är klar. Ringla över honung och rödvinsvinäger.
Servera kycklingen med skyn samt rotfrukter och matyoghurt.

För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Visningar: 365
Inlagt 2012-02-09 19:51:29