Receptbeskrivning

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ingredienser för
1 äpple
1 bacon
2 vetemjöl
6 dl mjölk
0.5 tsk salt
3 ägg
keso
lingonsylt


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200°C.
Dela, kärna ur och äpplet i tärningar. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm (för 4 portioner).
Skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna. Strö baconet över äppelbitarna.
Vispa ihop vetemjöl, mjölk och salt till en slät smet.
Tillsätt mjölk och ägg och vispa lite till.
Häll smeten i formen. Grädda ugnspannkakan 30-35 minuter. Servera med keso och lingonsylt.

För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och välj mjölkfritt matfett till formen. Bjud med enbart lingonsylt.

Visningar: 596
Inlagt 2012-02-09 18:54:42