Receptbeskrivning
Kalljästa fröbullar
Ingredienser
för
25 g jäst
2 dl mjölk kall
1 dl kesella
2 msk rapsolja
0.75 tsk salt
5 dl dinkelmjöl siktat
0.75 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
3 msk sesamfrö
solroskärnor
pumpakärnor
2 dl mjölk kall
1 dl kesella
2 msk rapsolja
0.75 tsk salt
5 dl dinkelmjöl siktat
0.75 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
3 msk sesamfrö
Till pensling
1 st ägg solroskärnor
pumpakärnor
Beskrivning
1. Rör ut jäst i mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet.
2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
3. Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Källa: http://mittkok.expressen.se/
2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
3. Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Källa: http://mittkok.expressen.se/
Visningar: 314
Inlagt 2013-08-27 13:21:58






30 min