Receptbeskrivning

Marockanska färsbullar med morötter

Ingredienser för
1 dl russin
3 vatten
1 kg morötter
2 msk olivolja
0.8 salt
2 krm peppar
3 lök
1 persilja
2 vitlöksklyftor
1 msk garam masala
3 msk crème fraiche
400 lammfärs
1 persilja
1 crème fraiche
1 vitlöksklyfta


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Blanda russin med hett vatten, låt stå ca 10 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär morötter i stavar. Bre ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olivolja, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Blanda russinen och russinvattnet med salt, finriven gul lök, finhackad persilja, vitlöksklyftor, garam masala och crème fraiche. Blanda i nöt- eller lammfärs. Forma stora köttbullar. Lägg köttbullarna på plåten bredvid morötterna och tillaga ytterligare 10-15 minuter tills allt är klart.
Garnera med finhackad persilja. Servera med rème fraiche blandad med pressad vitlöksklyfta.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme.

Visningar: 571
Inlagt 2012-02-09 18:55:20