Receptbeskrivning

Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

Ingredienser för
3 dl basmatiris
2 potatisar
2 salladslökar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 hokifilé
1 tsk potatismjöl
0.5 dl ströbröd
500 g broccoli
1 chilifrukt
3 vitlöksklyftor
olivolja
1 krm salt
sweet chilisås
soja
citronklyftor


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Koka basmatiriset.
Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlade salladslökar, salt och peppar.
Skär hokifilé, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar (för 4 port) och vänd i ströbröd.
Skär broccoli i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter.
Fräs chilifrukt och skivade vitlöksklyftor i olivolja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin.
Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna.
Till servering: Servera med ris, broccoli, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.

För alla
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Visningar: 400
Inlagt 2012-02-09 19:57:20