Receptbeskrivning

Filorullar med lammfärs

Ingredienser för
400 g lammfärs
0.5 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 persilja
1 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
200 g ricottaost
1 pecorinoost
salt och peppar
0.5 gul lök
1 msk olivolja
500 tomater
1 basilika
2 dl vatten
salt och peppar


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala lök och vitlök. Finhacka lök, vitlök, persilja och zucchini
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, gärna med "non stick" beläggning. Fräs lök och vitlök. Tillsätt lammfärsen och stek samman utan att löken blir för mörk. Tillsätt persilja, zucchini och rosmarin fortsätt att steka några minuter.
4. Blanda ostarna med köttet, smaka av med salt och peppar
5. Låt fyllningen svalna. Fördela fyllningen på filoarken och rulla ihop till vårrullar. Lägg dem i en ugnssäker form.
6. Skala och finhacka löken, fräs den med oljan. Tillsätt passerade tomater och tärning. Häll i vatten och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Häll såsen över rullarna och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.
8. Servera filorullarna med sallad.

För alla:
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Laktos: Byt ut ricottan mot fetaost som innehåller mindre laktos. Använd en lagrad pecorinoost av samma skäl.
Vegetariskt: Byt ut köttfärsen med Quorn eller använd mer grönsaker.

Visningar: 462
Inlagt 2013-08-28 01:08:44