Receptbeskrivning
Marias romsill (m.e.)
Ingredienser
för
1 burk inlagd sill , lök- eller dillsill
1 burk creme fraiche , (2dl)
1 burk stenbitsrom , röd
1 st rödlök
0.5 kruka gräslök
0.5 kruka dill
1 burk creme fraiche , (2dl)
1 burk stenbitsrom , röd
1 st rödlök
0.5 kruka gräslök
0.5 kruka dill
Beskrivning
En enkel och snabb sill som du rör ihop på en kick. Jag brukar diska burken sillen kom i och återanvända den.
1. Skölj av sillen (lite, för att få bort burkens kryddor) och skär i mindre bitar om det behövs.
2. Hacka rödlök, gräslök och dill. Lägg i en skål.
3. Lägg sillen i skålen. Försök få med så lite vatten som möjligt om du har sköljt den.
4. Rör i crème fraichen (i början tog jag hela burken, nu täcker jag bara sillen, ca halva, det beror på hur krämig man vill ha den)
5. Rör försiktigt i romen. Ställ kallt tills den ska ätas.
1. Skölj av sillen (lite, för att få bort burkens kryddor) och skär i mindre bitar om det behövs.
2. Hacka rödlök, gräslök och dill. Lägg i en skål.
3. Lägg sillen i skålen. Försök få med så lite vatten som möjligt om du har sköljt den.
4. Rör i crème fraichen (i början tog jag hela burken, nu täcker jag bara sillen, ca halva, det beror på hur krämig man vill ha den)
5. Rör försiktigt i romen. Ställ kallt tills den ska ätas.
Visningar: 724
Inlagt 2013-08-28 10:42:24