Receptbeskrivning

Marias romsill (m.e.)

Ingredienser för
1 burk inlagd sill , lök- eller dillsill
1 burk creme fraiche , (2dl)
1 burk stenbitsrom , röd
1 st rödlök
0.5 kruka gräslök
0.5 kruka dill


  15 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
En enkel och snabb sill som du rör ihop på en kick. Jag brukar diska burken sillen kom i och återanvända den.

1. Skölj av sillen (lite, för att få bort burkens kryddor) och skär i mindre bitar om det behövs.

2. Hacka rödlök, gräslök och dill. Lägg i en skål.

3. Lägg sillen i skålen. Försök få med så lite vatten som möjligt om du har sköljt den.

4. Rör i crème fraichen (i början tog jag hela burken, nu täcker jag bara sillen, ca halva, det beror på hur krämig man vill ha den)

5. Rör försiktigt i romen. Ställ kallt tills den ska ätas.

Visningar: 724
Inlagt 2013-08-28 10:42:24