Receptbeskrivning
Mörk kladdkaka
Ingredienser
för
125 g 70% mörk choklad
125 g smör
0.5 dl espresso/starkt kaffe
2 st stora ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 1/4 tsk vaniljpulver
1 bär tillbehör (på kladdkaka)
1 vispgrädde tillbehör
125 g smör
0.5 dl espresso/starkt kaffe
2 st stora ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 1/4 tsk vaniljpulver
1 bär tillbehör (på kladdkaka)
1 vispgrädde tillbehör
Beskrivning
• Sätt på ugnen på 175*c
• Smält chokladen och smör på låg värme och tillsätt kaffet
• Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt
• Blanda ner chokladsmeten och häll ner i smord form (ca 22-25cm)
• Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 min
• Smält chokladen och smör på låg värme och tillsätt kaffet
• Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt
• Blanda ner chokladsmeten och häll ner i smord form (ca 22-25cm)
• Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 min
Visningar: 213
Inlagt 2013-08-29 06:02:54






70 min.jpg)