Receptbeskrivning

Vegetarisk smörgåstårta

Ingredienser för
4 landgångsbröd
smör att breda på
Pesto
100 g cashewnötter
2 st vitlöksklyfta(or)
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
4 msk citronsaft
salt och svartpeppar
Fetaostcrème
200 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 basilika
2 msk olivolja eventuellt mer
salt och svartpeppar
Dekoration
basilika
körsbärstomater


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Röd pesto: Mixa cashewnötter med vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt olivolja, citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
2. Fetaostcrème: Mixa alla ingredienser till en bredbar massa. Tillsätt mer olivolja om den känns för stadig.
3. Lägg ut en brödskiva och bred på smör (som förhindrar att brödet blir soggigt). Bred ut hälften av den röda peston. Lägg på en till smörad brödskiva och bred ut lite mindre än hälften av fetaostcrèmen. Lägg på en tredje smörad brödskiva, bred ut röd pesto och avsluta med sista brödskivan.
4. Bred resterande fetaostcréme på hela smörgåstårtan och plasta in. Kyl i några timmar, gärna över natten.
5. Vid servering, dekorera med basilika, körsbärstomater och citron.

Recept och foto: Linnea Swärd

Visningar: 639
Inlagt 2013-09-26 08:59:59