Receptbeskrivning

Smörgåstårta med champinjoner

Ingredienser för
12 landgångsbröd
300 g färska champinjoner
smör att bryna i
salt och malen vitpeppar
bordsmargarin
200 g vegetarisk pastej
1 dl bostongurka
300 g skivad ost
1 dl champinjonkräm
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
Dekoration
2 knippor persilja
150 g färska champinjoner
2 msk pressad citronsaft
1 purjolök


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Själva tårtan kan göras klar en dag före servering. Smörgåsmargarinet fungerar som “murbruk” och håller ihop tårtan. Dekorationen bör inte läggas på i förväg, utan strax innan tårtan ska ätas. Lägg remsor av smörpapper instuckna en bit under bröden för att skydda underlaget medan du arbetar med tårtan. När tårtan är klar drar du bara bort remsorna.

1. Hacka 300 g champinjoner, bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Låt dem svalna och kyl dem. Skär bort alla kanter på brödet. Lägg ut tre av landgångsbröden på en bricka. Bred pastej på brödet och lägg på bostongurkan. Bred ännu ett lager bröd med bordsmargarin och lägg med margarinet neråt, mot pastejen. Lägg skivorna på andra ledden än de första, så håller tårtan bäst.
2. Bred på champinjonkrämen och lägg på ännu ett lager bröd, nu bredda på båda sidor. Lägg ovanpå champinjonkrämen och lägg på den skivade osten. Bred till sist och lägg på ett nytt lager bröd.
3. Vispa grädden och rör ihop den med majonnäsen. Bred på gräddmajonnäs ovanpå och runt hela tårtan. Så här långt kan tårtan förberedas. Strö de stekta champinjonerna ovanpå tårtan. Hacka persiljan och skär purjolöken snett. Klappa in sidorna på tårtan med persilja. Skiva champinjonerna och fukta dem med citronsaft, lägg dem ovanpå tårtan och strö över purjolöken.

Visningar: 826
Inlagt 2013-09-26 11:03:47