Receptbeskrivning

Ricottapannkakor med getmjölksyoghurt o päron

Ingredienser för
185 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald ingefära


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 15 minuter
TlLLAGNlNG: 50 minuter

4 PORTIONER

185 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald ingefära
2 msk strösocker
4 ägg, delade i vita och gula
350 g mager ricotta
1 päron, skalat, urkärnat och rivet
315 ml mjölk
40 g smör
3 goda päron, oskalade
40 g smör, extra
1 msk farin- eller råsocker
1 tsk mald kanel
200 g getmjölksyoghurt



1 Sikta ner mjöl, bakpulver, ingefära och socker i en skål och gör en grop i mitten. Vispa ihop äggulor,
ricotta, rivet päron och mjölk och häll ner bland-
ningen i gropen, lite i taget. Vispa tills smeten är
slät.
2 Vispa äggvitorna till mjukt skum och vänd ner det
i smeten.
3 Smält lite smör i en stekpanna på medelgod
värme. Häll 4 msk smet i pannan och vicka på
den så smeten flyter ut jämt över botten. Grädda i
1-1 1/2 minut eller tills det bildas blåsor på ovan-
sidan. Vänd och grädda andra sidan i 1 minut
eller tills den är gyllengul. Grädda ytterligare 11
pannkakor på samma sätt. Håll dem varma.
4 Skär päronen på längden i tjocka skivor. Smält det
extra smöret i en stekpanna och rör ner socker
och kanel tills sockret smält. Stek päronskivorna i
omgångar tills de är mjuka. Vänd dem en gång
under tiden. Servera pannkakorna i små torn med
päron och yoghurt.

Visningar: 250
Inlagt 2013-08-29 11:19:26