Receptbeskrivning
Ugnsbakad ricotta med inlagd citron o soltorkade tomater
Ingredienser
för
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 15 minuter +
10 minuter vilotid
TILLAGNING: 30 minuter
8-10 PORTlONER
1 hel rund ricotta à 2 kg
olivolja på sprejflaska
2 vitlöksklyftor, krossade
1 inlagd citron, sköljd, fruktkött och det vita
på skalet borttaget, resten fint strimlat
150 g soltorkade tomater, grovt hackade
30 g färsk slätbladig persilja, finhackad
50 g färska korianderblad, hackade
80 ml extra vergine olivolja
4 msk citronsaft
1 Värm ugnen till 25O°. Lägg ricottan på en bakplà t
täckt med bakplåtspapper, speja lite olivolja över
och ugnsbaka den i 20-30 minuter eller tills den är
gyllenbrun. Ta ut och låt den vila i 10 minuter och
flytta sedan över den med hjälp av stekspadar till
ett stort sen/eringsfat. (Det är bra om någon kan
hjälpa till att flytta osten.)
2 Blanda under tiden vitlök, inlagd citron, tomater,
persilja, koriander, olja och citronsaft noga i en
skål.
3 Skeda upp dressingen över den ugnsbakade
ricottan och servera med gott bröd med frasig
skorpa.
10 minuter vilotid
TILLAGNING: 30 minuter
8-10 PORTlONER
1 hel rund ricotta à 2 kg
olivolja på sprejflaska
2 vitlöksklyftor, krossade
1 inlagd citron, sköljd, fruktkött och det vita
på skalet borttaget, resten fint strimlat
150 g soltorkade tomater, grovt hackade
30 g färsk slätbladig persilja, finhackad
50 g färska korianderblad, hackade
80 ml extra vergine olivolja
4 msk citronsaft
1 Värm ugnen till 25O°. Lägg ricottan på en bakplà t
täckt med bakplåtspapper, speja lite olivolja över
och ugnsbaka den i 20-30 minuter eller tills den är
gyllenbrun. Ta ut och låt den vila i 10 minuter och
flytta sedan över den med hjälp av stekspadar till
ett stort sen/eringsfat. (Det är bra om någon kan
hjälpa till att flytta osten.)
2 Blanda under tiden vitlök, inlagd citron, tomater,
persilja, koriander, olja och citronsaft noga i en
skål.
3 Skeda upp dressingen över den ugnsbakade
ricottan och servera med gott bröd med frasig
skorpa.
Visningar: 626
Inlagt 2013-08-29 11:27:17






55 min