Receptbeskrivning

Fyllt majsbröd fyllt på medelhavsvis

Ingredienser för


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 45 minuter + 30 minuter
vilotid + i kylskåp över natten
TlLLAGNlNG: 30 minuter
6 PORTIONER
2 auberginer
2 stora röda paprikor
500 g orange sötpotatis, skuren i tunna skivor
4 zucchini, skurna i 1 cm tjocka skivor på längden
80 ml olivolja
1 runt majsbröd, cirka 23 cm i diameter
165 g färdig pesto på burk
200 g ricotta
35 g riven parmesan

1 Skär auberginerna på längden i 1 cm tjocka skivor
och lägg dem i ett durkslag. Strö över salt och låt
stå i 30 minuter. Skölj sedan noga.
2 Dela paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnor och
hinnor. Rosta dem under ugnsgrillen med skalsidan
uppåt tills skalet blir blåsigt och bränt. Låt svalna och
dra av skalet. Pensla zucchini, auberginer och
sötpotatis med olja och grilla tills de fått fin färg.
3 Skär av ett lock på brödet. Gröp ur inkråmet men
lämna kvar 1 cm runtom. Pensla insidan och locket
med pesto. Varva zucchini och paprika i brödet och
bred sedan över ricottan, blandad med parmesan.
Van/a sötpotatis och auberginer och tryck ner fyll-
ningen lätt. Lägg på locket.
4 Täck över brödet med plastfolie och lägg det på en
bakplåt. Lägg en bricka ovanpå och tyng ner med
konservburkar. Låt stå i kylskåpet över natten.
5 Värm ugnen till 25O°. Ta bort plastfolien och grädda
brödet i 10 minuter eller tills det är frasigt. Skär i
târtbitar och servera.

Visningar: 1225
Inlagt 2013-08-29 11:36:51