Receptbeskrivning
Vegetariska portionsterriner med pikant tomatsås
Ingredienser
för
Beskrivning
FÖRBEREDELSER; 40 minuter
TILLAGNING: 50 minuter
4 PORTlONER
1,25 dl olja
2 zucchini, skivade på snedden
500 g aubergine, skivad
1 litet fänkålsstånd, skivat
1 rödlök, skivad
300 g ricotta
50 g riven parmesan
1 msk hackad färsk slätbladig persilja
1 msk hackad färsk gräslök
1 röd och 1 gul paprika, rostade, skalade
och skurna i stora bitar
Pikant tomatsås
1 msk olja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
425 g krossade tomater på burk
2 msk tomatpuré
1 Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna.
Stek grönsakerna, var för sig, på stark värme i
5 minuter. Låt dem rinna av var för sig på
hushållspapper.
2 Sätt ugnen på 200°. Rör noga samman ricotta,
parmesan och kryddörter. Krydda med salt och
peppar
3 Smörj in och klä fyra portionsformar som rymmer
315 ml med bakplåtspapper. Täck botten av
formarna med hälften av auberginen. Fortsätt varva
zucchini, paprika, ostblandning, fänkål och lök.
Avsluta med resten av auberginen och pressa ner.
Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Låt terrinerna stå i
5 minuter innan de stjälps upp.
4 Sås: hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och
vitlök i 2-3 minuter. Tillsätt chili, krossade tomater
och tomatpuré och sjud i 5 minuter eller tills såsen
är tjock och mosig. Puréa den i en matberedare.
Häll tillbaka såsen i kastrullen och håll den varm.
Skeda den över portionsterrinerna.
TILLAGNING: 50 minuter
4 PORTlONER
1,25 dl olja
2 zucchini, skivade på snedden
500 g aubergine, skivad
1 litet fänkålsstånd, skivat
1 rödlök, skivad
300 g ricotta
50 g riven parmesan
1 msk hackad färsk slätbladig persilja
1 msk hackad färsk gräslök
1 röd och 1 gul paprika, rostade, skalade
och skurna i stora bitar
Pikant tomatsås
1 msk olja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
425 g krossade tomater på burk
2 msk tomatpuré
1 Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna.
Stek grönsakerna, var för sig, på stark värme i
5 minuter. Låt dem rinna av var för sig på
hushållspapper.
2 Sätt ugnen på 200°. Rör noga samman ricotta,
parmesan och kryddörter. Krydda med salt och
peppar
3 Smörj in och klä fyra portionsformar som rymmer
315 ml med bakplåtspapper. Täck botten av
formarna med hälften av auberginen. Fortsätt varva
zucchini, paprika, ostblandning, fänkål och lök.
Avsluta med resten av auberginen och pressa ner.
Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Låt terrinerna stå i
5 minuter innan de stjälps upp.
4 Sås: hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och
vitlök i 2-3 minuter. Tillsätt chili, krossade tomater
och tomatpuré och sjud i 5 minuter eller tills såsen
är tjock och mosig. Puréa den i en matberedare.
Häll tillbaka såsen i kastrullen och håll den varm.
Skeda den över portionsterrinerna.
Visningar: 181
Inlagt 2013-08-29 13:52:32






90 min