Receptbeskrivning
Tofuburgare
Ingredienser
för
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 25 minuter +
30 minuter i kylskåp
TlLLAGNlNG: 30 minuter
6 PORTIONER
1 msk olivolja
1 rödlök, finhackad
200 g bruna champinjoner (även kallade
kastanje- eller skogschampinjoner),
finhackade
350 g hård tofu
2 stora vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk basilika
200 g ströbröd
1 ägg, lätt uppvispat
2 msk balsamvinäger
2 msk sweet chilisås
150 g ströbröd, till panering
olivolja, till stekning
6 hamburgerbröd, helst fullkorn 1
125 g majonnäs
100 g soltorkade tomater 4
60 g rucolasallat
sweet chilisås, till servering (kan uteslutas)
1 Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken på
medelgod värme i 2-3 minuter. Tillsätt champin-
jonerna och fräs dem i ytterligare 2 minuter. Låt
svalna något.
2 Mixa 250 g av tofun med vitlök och basilika i en
matberedare. Lägg över massan i en stor skål och
rör ner lökblandning, ströbröd, ägg, vinäger och
sweet chilisås. Riv resten av tofun och vänd ner
den i smeten. Låt den sedan vila i kylskåpet i 30
minuter. Forma smeten till sex burgare. Panera
dem i ströbrödet.
3 Hetta upp 1 cm olja i en djup stekpanna och stek
burgarna, tre åt gängen, i 4-5 minuter på var sida
eller tills de är gyllengula. Vänd dem försiktigt så
de inte går sönder. Låt dem rinna av på hushålls-
papper och krydda med salt och peppar.
4 Rosta eller grilla hamburgerbröden. Bred majonnäs
på varje brödhalva. Lägg lite soltorkade tomater,
en tofuburgare och lite rucolasallat på underdelen,
droppa över sweet chilisås och lägg på överdelen.
Servera genast.
30 minuter i kylskåp
TlLLAGNlNG: 30 minuter
6 PORTIONER
1 msk olivolja
1 rödlök, finhackad
200 g bruna champinjoner (även kallade
kastanje- eller skogschampinjoner),
finhackade
350 g hård tofu
2 stora vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk basilika
200 g ströbröd
1 ägg, lätt uppvispat
2 msk balsamvinäger
2 msk sweet chilisås
150 g ströbröd, till panering
olivolja, till stekning
6 hamburgerbröd, helst fullkorn 1
125 g majonnäs
100 g soltorkade tomater 4
60 g rucolasallat
sweet chilisås, till servering (kan uteslutas)
1 Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken på
medelgod värme i 2-3 minuter. Tillsätt champin-
jonerna och fräs dem i ytterligare 2 minuter. Låt
svalna något.
2 Mixa 250 g av tofun med vitlök och basilika i en
matberedare. Lägg över massan i en stor skål och
rör ner lökblandning, ströbröd, ägg, vinäger och
sweet chilisås. Riv resten av tofun och vänd ner
den i smeten. Låt den sedan vila i kylskåpet i 30
minuter. Forma smeten till sex burgare. Panera
dem i ströbrödet.
3 Hetta upp 1 cm olja i en djup stekpanna och stek
burgarna, tre åt gängen, i 4-5 minuter på var sida
eller tills de är gyllengula. Vänd dem försiktigt så
de inte går sönder. Låt dem rinna av på hushålls-
papper och krydda med salt och peppar.
4 Rosta eller grilla hamburgerbröden. Bred majonnäs
på varje brödhalva. Lägg lite soltorkade tomater,
en tofuburgare och lite rucolasallat på underdelen,
droppa över sweet chilisås och lägg på överdelen.
Servera genast.
Visningar: 474
Inlagt 2013-08-29 13:51:33






60 min