Receptbeskrivning

Ravioli med rostad sötpotatis

Ingredienser för


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 45 minuter
TILLAGNlNG: 1 timme 10 minuter
6 PORTlONER
500 g orange sötpotatis, skuren i stora
bitar
4 msk olivolja
150 g ricotta
1 msk hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta, krossad
2 msk riven parmesan
2 paket (à 250 g) won ton-plattor med
ägg i degen
50 g smör
4 salladslökar, skivade på snedden
2vitlökskly1tor, krossade, extra
3 dl grädde
späda basilikablad, till servering

1 Värm ugnen till 22O°. Lägg sötpota-
tisen på en bakplåt och ringla över
oljan. Ugnsstek i 40 minuter eller
tills den är mjuk.
2 Lägg över sötpotatisen i en skål tillsammans med
ricotta, basilika, vitlök och parmesan och mosa till en
slät massa.
3 Täck över won ton-plattorna med en fuktig köks-
handduk. Lägg 2 strukna tsk sötpotatisfyllning mitt
på en degplatta och pensla kanterna med lite
vatten. Lägg en ny degplatta ovanpå. Lägg raviolin
på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper, och lägg
en kökshandduk ovanpå. Gör totalt 60 ravioli-
kuddar på samma sätt, och lägg ett bakplåtspapper
mellan varje lager.
4 Smält smöret i en stekpanna. Lägg i salladslök och
vitlök och fräs på medelgod värme i 1 minut. Slå
på grädden, koka upp, sänk sedan värmen och låt
sjuda i 4~5 minuter eller tills grädden kokat in
något och tjocknat. Håll såsen varm.
5 Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
Koka raviolin i omgångar i 2-4 minuter eller tills
den är al dente. Låt rinna av och lägg upp på
portionstal_lrikar. Häll över den heta såsen, garnera
med basilika och servera genast.

Visningar: 1096
Inlagt 2013-08-29 13:51:11