Receptbeskrivning

Mustig kikärtssoppa med örtfrikadeller

Ingredienser för


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 30 minuter
TILLAGNING: 35 minuter

4 PoRTioNER

1 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm chilipulver
2 burkar konserverade kikärtor à 300 g
avrunna
8 3/4 dl grönsaksbuljong
2 burkar krossade tomater à 425 g
1 msk hackade färska korianderblad
125 g extra fint vetemjöl
25 g smör, tärnat
2 msk riven parmesan
2 msk blandade hackade färska örter
(t.ex. slätbladig persilja, koriander
och gräslök)
4 msk mjölk

1
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken pä
medelgod värme i 2-3 minuter eller tills den är
mjuk. Tillsätt vitlök, spiskummin, mald koriander
och chilipulver och fräs i 1 minut eller tills det
doftar. Häll ner kikärter, buljong och krossade
tomater. Koka upp, sänk sedan värmen och låt
soppan sjuda under lock i 10 minuter. Rör ner
koriandern.
2 Örtfrikadeller: sikta ner mjölet i en skål och tillsätt
det tärnade smöret. Arbeta in smöret i mjölet med
fingertopparna tills blandningen fått en smulig
konsistens. Rör ner ost och blandade färska örter.
Gör en grop i mitten, tillsätt mjölken och rör om
med en matkniv tills allt är nätt och jämt blandat.
Arbeta ihop till en kula, dela den i åtta delar och
forma delarna till smä runda frikadeller.
3 Lägg ner frikadellerna i soppan, lägg på locket
igen och låt soppan sjuda i ytterligare 20 minuter.
Stick med en provsticka i frikadellerna; när den är
ren är frikadellerna genomkokta.

Visningar: 414
Inlagt 2013-08-29 13:50:54