Receptbeskrivning

Svamp- o nötfärslimpa med tomatsås

Ingredienser för


  75 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
FÖRBEREDELSER: 25 minuter
TILLAGNINGI 50 minuter
6 PORTIONER
2 msk olivolja
1 stor gu| lök, tärnad
2 vitlöksklyftor, krossade
300 g ostronskivling, finhackad
200 g cashewnötter
200 g paranötter
125 g riven cheddar
25 g riven parmesan
1 ägg, lätt uppvispat
2 msk hackad färsk gräslök
80 g färskt smulat fullkornsbröd
1 % msk olivolja, extra
1 gul Iök, finhackad, extra
1 vitlöksklyfta, krossad, extra
400 g krossade tomater på burk
1 msk tomatpuré
1 tsk strösocker

1 Sätt ugnen på 180°. Smörj en brödform, 14 x 21
cm, och klä den med bakplåtspapper. Hetta upp
oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och svamp
på medelgod värme i 2-3 minuter eller tills de är
mjuka. LÃ¥t kallna.
2 Finhacka nötterna i en matberedare, men kör dem
inte för länge.
3 Rör samman lök, champinjoner, nötter, cheddar,
parmesan, ägg, gräslök och smulat bröd. Grädda
färsen i formen i 45 minuter eller tills den är fast.
Låt den vila i 5 minuter och stjälp upp den.
4 Hetta upp den extra oljan i en stekpanna och
lägg i extra lök och vitlök. Fräs på svag värme i
5 minuter eller tills den är mjuk. Tillsätt krossade
tomater, tomatpuré, socker och 80 ml vatten. Låt
såsen sjuda i 3-5 minuter eller tills den tjocknat.
Skiva upp svamp- och nötfärslimpan och servera
den med tomatsåsen.

Visningar: 596
Inlagt 2013-08-29 13:50:29