Receptbeskrivning
Currykyckling med ris och mango chutney
Ingredienser
för
4 prt basmatiris eller annat ris
1 st gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 msk curry
2 dl vatten
2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fon
1.5 dl matlagningsgrädde
ev majsstärkelse (maizena)
2 msk persilja
1.5 dl mango chutney
salt och peppar att smaka av med
1 st gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 msk curry
2 dl vatten
2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fon
1.5 dl matlagningsgrädde
ev majsstärkelse (maizena)
2 msk persilja
1.5 dl mango chutney
salt och peppar att smaka av med
Beskrivning
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och strimla löken.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i oljan i en gryta. Tillsätt lök och curry. Stek tillsammans 1 minut. Häll på vatten och fond eller buljongtärning. Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Häll grädden över kycklingen och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servera currykycklingen med ris eller annat gryn och mango chutney.
Skala och strimla löken.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i oljan i en gryta. Tillsätt lök och curry. Stek tillsammans 1 minut. Häll på vatten och fond eller buljongtärning. Låt småputtra under lock ca 5 minuter.
Häll grädden över kycklingen och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
Servera currykycklingen med ris eller annat gryn och mango chutney.
Visningar: 626
Inlagt 2013-08-29 17:14:40

