Receptbeskrivning
Langos med tomatröra och tzatziki
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
4 dl vatten, 37°
2 kokta kalla rivna potatisar
12 g jäst (1/4 paket)
1 msk salt
8 dl vetemjöl + ev 1 dl
olja att fritera i
tomatröra:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk tomatpuré
salt, peppar, olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
1 färsk grön gurka
1 vitlöksklyfta
2 kokta kalla rivna potatisar
12 g jäst (1/4 paket)
1 msk salt
8 dl vetemjöl + ev 1 dl
olja att fritera i
tomatröra:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 tsk tomatpuré
salt, peppar, olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
1 färsk grön gurka
1 vitlöksklyfta
Beskrivning
1. Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och blanda ner riven potatis, mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg. Jäs degen i 1 timme.
2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Eventuellt behövs ytterligare 1 dl mjöl. Kavla ut degen till en rektangel, 30x50 cm. Skär den i 15 rutor. Jäs rutorna i 20 minuter.
3. Hetta upp frityrolja till 180°. Fritera bröden gyllengula på var sida.
4. Hacka och frös lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatkross och puré. Låt koka ihop i 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
5. Riv gurkan, låt rinna av och blanda med pressad vitlök, salt, peppar och yoghurt.
6. Servera langosen varma med varm tomatsås och kall yoghurt.
2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Eventuellt behövs ytterligare 1 dl mjöl. Kavla ut degen till en rektangel, 30x50 cm. Skär den i 15 rutor. Jäs rutorna i 20 minuter.
3. Hetta upp frityrolja till 180°. Fritera bröden gyllengula på var sida.
4. Hacka och frös lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatkross och puré. Låt koka ihop i 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
5. Riv gurkan, låt rinna av och blanda med pressad vitlök, salt, peppar och yoghurt.
6. Servera langosen varma med varm tomatsås och kall yoghurt.
Visningar: 375
Inlagt 2013-08-29 18:51:10





.jpg)
0 min