Receptbeskrivning

Buckeye brownies

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Browniessmet
200g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250g rumsvarmt smör
3dl råsocker
3st ägg
1st äggula
1dl vetemjöl (60g)
ca 1dl kakao (60g)
0,5tsk bakpulver
1krm salt

Jordnötssmörlager

2 ½dl jordnötssmör
50g mjukt smör
3-5dl florsocker

Chokladganache

1,2dl vispgrädde
175g mörk choklad, hackad

Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en ugnsform, (den jag använde är 34 x 26 cm), med bakplåtspapper, eller smörj den. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet. Häll smeten i formen och släta ut den. Grädda sedan i ugnen i knappt 20 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar. Låt browniebotten svalna.

Vispa sedan ihop jordnötssmör och mjukt smör. Till sätt sedan florsocker tills du får önskad konsistens. Bred sedan på jordnötssmörblandningen ovanpå browniebotten. Det ska vara ett rätt så tunt lager. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över den hackade chokladen. Rör om tills du får en slät smet och all choklad är smält. Låt ganachen svalna lite (ca 5 minuter men se till att den inte tjocknat för mycket). Häll sedan över ganachen ovanpå jordnötssmörlagret och bred ut den till ett jämnt lager. Låt allt svalna minst en timme i kylen. Ta fram browniesarna i rumstemperatur en stund innan servering.

Visningar: 153
Inlagt 2013-08-29 18:51:10