Receptbeskrivning
Dulce de leche brownies
Ingredienser
för
Beskrivning
1burk kondenserad mjölk
Browniessmet
250g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250g rumsvarmt smör
3dl råsocker
3st ägg
1st äggula
1dl vetemjöl (60g)
ca 1dl kakao (60g)
0,5tsk bakpulver
1krm salt
Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar. Burken måste hela tiden vara helt under vatten och ta bort etiketten innan. Sätt sedan på ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den. Klicka ut dulce de leche över smeten och virvla runt den ner i smeten med en kniv. Grädda sedan i ugnen i knappt 40 minuter. Låt gärna kakan stå i kylen över natten så blir den perfekt!
Browniessmet
250g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250g rumsvarmt smör
3dl råsocker
3st ägg
1st äggula
1dl vetemjöl (60g)
ca 1dl kakao (60g)
0,5tsk bakpulver
1krm salt
Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i tre timmar. Burken måste hela tiden vara helt under vatten och ta bort etiketten innan. Sätt sedan på ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den. Klicka ut dulce de leche över smeten och virvla runt den ner i smeten med en kniv. Grädda sedan i ugnen i knappt 40 minuter. Låt gärna kakan stå i kylen över natten så blir den perfekt!
Visningar: 124
Inlagt 2013-08-29 18:54:15






30 min