Receptbeskrivning

Brownie med fudgeglasyr o havssalt

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Browniesmeten
225g smör, rumstempererat
4dl socker
3/4dl ljus sirap
2dl kakao
4st ägg
2dl vetemjöl
en nypa salt

Fudgeglasyr
1 ½dl vispgrädde
1 ½dl socker
3msk sirap
100g mörk choklad
75g smör, rumstempererat

Flingsalt

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker tills det är vitt och fluffigt. Blanda i kakao och sirap. Ha sedan i ett ägg åt gången och blanda ner. Vänd sedan ner mjölet och salt tills allt är blandat. Klä en ugnsform (ca 30 x 15 cm) med bakplåtspapper och ha ut smeten och jämna till det lite. Grädda i ugnen i 35 minuter. Den ska inte vara fast när du tar ut den, den stelnar senare. Medan kakan svalnar så kan du göra glasyren. Ha i allt förutom smöret i en kastrull (hacka gärna chokladen något). Låt allt koka ihop och koka i ca 5 minuter. Rör runt då och då så att det inte bränns fast i botten. När glasyren har kokat i 5 minuter så tar du bort kastrullen från värmen och har i smöret. Rör runt tills allt är blandat och ha sedan på glasyren på kakan. Låt svalna i kylen. Innan servering så strör du på flingsaltet ovanpå browniesarna! Njut!

Visningar: 120
Inlagt 2013-08-29 18:55:33