Receptbeskrivning

Asiatiska fläskfiléspett

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1st fläskytterfilé
2st vitlöksklyftor
1msk riven ingefära (färsk)
1msk honung
1msk balsamvinäger
1msk soja
½dl matolja
2msk sesamfrön

Coleslaw
1st morot
250g vitkål
1st äpple
2msk äppelcidervinäger
1msk honung
1dl matyoghurt
en nypa salt

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala vitlök och ingefära och riv dom fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, balsamvinäger, soja och olja. Putsa filén och skär den i lagom stora bitar. Blanda den med marinaden och låt marinera i minst 5 minuter. Trä köttbitarna på spett (om det är träspett så låt dom gärna ligga i vatten ett tag innan). Salta och peppra och låt sedan spetten stekas i ugnen (på en plåt eller form) i ca 15-20 minuter. Under tiden så kan du göra coleslawn. Skala morot och äpple och riv grovt på ett rivjärn. Skär kålen tunt och blanda allt tillsammans med vinäger, honung, matyoghurt och salt.

Visningar: 210
Inlagt 2013-08-29 18:58:51