Receptbeskrivning
Olivpinnar
Ingredienser
för
Beskrivning
Ollvpinnar
Brödpinnarna grissini är egentligen
Italienska men väldigt populära även I
Frankrike. Goda. vackra och dippvänliga..
ca 16 stycken
25 g jäst
2 dl vatten
2 msk olivolja
l tsk flytande honung
l tsk flingsalt
l dl svarta, grovhackade oliver
Ca 5 dl vetemjöl
Sesamfrön
Ugn 225g
I. Smula jästen I en bunke. Värm vattnet
Till fingervärme. 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, honung. Salt, oliver
och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Låt jäsa under duk ca l timme.
3. Ta upp och arbeta degen på mjölat
bord. Dela den i 16 bilar. Rulla dem till
fingertjocka längder, ca 25 cm långa.
Rulla längderna i sesamfrö och tryck lill
så de fastnar.
4- lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt
svalna på galler utan duk och servera
Nybakade.
Brödpinnarna grissini är egentligen
Italienska men väldigt populära även I
Frankrike. Goda. vackra och dippvänliga..
ca 16 stycken
25 g jäst
2 dl vatten
2 msk olivolja
l tsk flytande honung
l tsk flingsalt
l dl svarta, grovhackade oliver
Ca 5 dl vetemjöl
Sesamfrön
Ugn 225g
I. Smula jästen I en bunke. Värm vattnet
Till fingervärme. 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, honung. Salt, oliver
och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Låt jäsa under duk ca l timme.
3. Ta upp och arbeta degen på mjölat
bord. Dela den i 16 bilar. Rulla dem till
fingertjocka längder, ca 25 cm långa.
Rulla längderna i sesamfrö och tryck lill
så de fastnar.
4- lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt
svalna på galler utan duk och servera
Nybakade.
Visningar: 211
Inlagt 2013-08-30 15:28:23






30 min