Receptbeskrivning
Janssons frestelse
Ingredienser
för
10 st potatisar (stora)
2 st gula lökar
2 burk grebbestads ansjovis original (ca 125 g)
3 dl vispgrädde
1 dl kaffegrädde
1 msk smör
2 st gula lökar
2 burk grebbestads ansjovis original (ca 125 g)
3 dl vispgrädde
1 dl kaffegrädde
1 msk smör
Beskrivning
Smöra ugnsfast form.
Skär potatis i strimlor (stavar)
Hacka löken.
Lägg 2/3 av potatisen i formen.
Lägg all lök jämt fördelad över potatisen.
Lägg den rensade ansjovisen på löken.
Lägg resterande potatis över ansjovisen.
Häll på hälvten av grädden.
Grädda i ugn, 175 grader, i ca 45 min och fyll på med resten av grädden.
Grädda ytterliggare 30 min eller tills dess att potatisen känns redo!
Skär potatis i strimlor (stavar)
Hacka löken.
Lägg 2/3 av potatisen i formen.
Lägg all lök jämt fördelad över potatisen.
Lägg den rensade ansjovisen på löken.
Lägg resterande potatis över ansjovisen.
Häll på hälvten av grädden.
Grädda i ugn, 175 grader, i ca 45 min och fyll på med resten av grädden.
Grädda ytterliggare 30 min eller tills dess att potatisen känns redo!
Visningar: 386
Inlagt 2011-04-30 17:45:52

