Receptbeskrivning

bake-off minibaguetter

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ett smart sätt att bjuda på nybakat är.
Hemmagjorda bake-off- bröd

16 stycken
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 msk färsk hackad rosmarin
2 msk flytande honung
250 g kesella, 1%
Ca 14 dl vetemjöl
Ugn 250”

1. Smula jästen i en bunke. Värm vatt-
net till fingervärme 37 °. Rör ut jästen i
vattnet. Tillsätt olivolja, salt. rosmarin,
honung, kesella och mjöl. Arbeta kraftigt
ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa un-
der duk ca 30 min.
2- själv upp degen på mjölat bord. men knåda
Inte. Dela i 16 bitar. Forma till smala längder som mäter ca 20 cm,
3. Lägg bröden på Bakpappersklädda
skärbrädor. Låt jäsa ca 30 min under
duk. Ställ brädorna i frysen.
4. Vid servering
Ta ut och halvtina bröden. Skåra dem med vass kniv. Pudra över lite mjöl.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Servera nybakade

Visningar: 471
Inlagt 2013-08-30 15:47:14