Receptbeskrivning

Plommondessert

Ingredienser för
12 plommon
1 dl vatten
2 msk socker
1 vaniljstång
1 bit kanel
2 citronskivor
till servering:
glasskulor
spröda rån


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Halvera plommonen och ta ut kärnorna. Snitta vaniljtången. Koka upp vatten, socker, vaniljstång och kanel.
2. Lägg i plommonen och citronskivorna. Koka dem ett par minuter. Fiska upp vaniljstång, kanel och citronskivor. Häll upp kompotten i en skål och låt den svalna. Kyl den sedan. Kompotten kan förvaras ett par dagar i kylen
3. Lägg fyra glasskulor i botten på höga glas eller serveringsskålar. Toppa med plommonkompott och dekorera med rån. Tips: Byt ut vanilj och kanel mot några stjärnanis.

Visningar: 363
Inlagt 2013-08-31 06:39:54