Receptbeskrivning

Chokladtryffel

Ingredienser för
2 dl vispgrädde
1 dl socker
300 g choklad
50 g rumsvarmt smör
smaksättning:
1 msk rom, konjak eller likör
eller
1 tsk kanel eller pulverkaffe
eller
1 tsk rivet apelsinskal
till doppning:
100 g choklad
1 msk olja
till pudring:
100 g kakaopulver


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dag 1: Koka upp grädden och låt den koka ca 1 minut under vispning. Ta kastrullen av värmen och bryt ner chokladen, blanda ner sockret och smöret i klickar. Smaksätt eventuellt. Rör smeten till en jämn blandning och låt vila 12 timmar i kylskåp.

2. Dag 2: Forma chokladen till valnötsstora bollar med hjälp av två teskedar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp i 12 timmar.

3. Dag 3: Smält doppchokladen försiktigt i vattenbad. Ta av chokladen från plattan, om den börjar stelna går det bra att försiktigt värma den igen. Rör ner oljan. Ta bara fram några chokladbollar i taget ur kylen. Spetsa dem på en gaffel, doppa dem snabbt i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. När chokladen stelnat ordentligt ska de rullas i kakaopulver. Förvara tryfflarna i kylskåp men ta fram dem 15 minuter före servering.

Visningar: 209
Inlagt 2012-02-10 13:25:50