Receptbeskrivning
Kantarellpaj med chèvre, spenat o valnötter
Ingredienser
för
Beskrivning
125g smör
3dl vetemjöl
1st. äggula
1dl grovhackade valnötter
200g chèvre
2dl mjölk
1dl matlagningsgrädde
2krm salt
1nypa vitpeppar
50g spenatblad
100g kantareller
1-2msk flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.
Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg. Ringla flytande honung över. Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
3dl vetemjöl
1st. äggula
1dl grovhackade valnötter
200g chèvre
2dl mjölk
1dl matlagningsgrädde
2krm salt
1nypa vitpeppar
50g spenatblad
100g kantareller
1-2msk flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.
Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.
Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg. Ringla flytande honung över. Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!
Visningar: 1276
Inlagt 2013-08-31 19:29:33






30 min