Receptbeskrivning

Kantarellpaj med chèvre, spenat o valnötter

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
125g smör
3dl vetemjöl
1st. äggula
1dl grovhackade valnötter
200g chèvre
2dl mjölk
1dl matlagningsgrädde
2krm salt
1nypa vitpeppar
50g spenatblad
100g kantareller
1-2msk flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och blanda med mjölet och äggulan till en deg. Tryck ut degen i en pajform (25 cm i diameter). Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

Smula chèvren, och fördela ostsmulorna, valnötter, kantareller och spenat i pajskalet.

Vispa ihop mjölk, matlagningsgrädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över pajen.

Grädda i 30-40 min, tills pajen fått fin färg. Ringla flytande honung över. Är godast när den svalnat lite och inte är så varm!

Visningar: 1276
Inlagt 2013-08-31 19:29:33